Сабақтың тақырыбы: Тамақтану мәдениеті.
Сабақтың мақсаты: оқушылардың модуль бойынша алған білімдерін жинақтау.Тамақтану мәдениетін ойын түрінде қалыптастыру, дұрыс тамақтануға, асты қадірлей білуге тәрбиелеу.
Сабақтың көрнекіліктері: слайд-шоу, студияны ұйымдастыру.
Сабақтың түрі: Нәтиже сабақ.
Сабақтың типі: Дәстүрлі емес сабақ.
Сабақтың әдіс-тәсілдері: Рөлдік ойын, тест,ақыл кеңестер.
Сабақтың барысы:
Ұйымдастыру кезеңі.
Студияға келген қатысушылар, қонақтар.
Жүргізуші: - Сәлеметсіңдер ме құрметті студия қонақтары және қатысушылар. Біздің бүгінгі « Тамақтану мәдениеті» туралы жүргізілетін хабарымызға қош келдіңіздер.
Бұл хабарымызда дұрыс тамақтану, тамақтануды тиім ұйымдастыру, дастархан мәзірі жайын сөз етеміз.
- Біздің студиямыздың қонақтары:
Жүргізуші: - Бірінші сөз кезегін ресторан директорына беретін болғандықтан, хабарымызды ол мәзіріне қатысты сұхбаттан бастайық.
Жүргізуші:
Жүргізуші: - Сендер қай ұлттың тағамдарына тапсырыс берер едіңдер?
Қазақша ет.
Жүргізуші: - Ал, қазақша ет туралы не білесіңдер?
Дастарханымыз мол болсын
Денсаулыгымыз зор болсын
Не берсе де Алла қайырыммен берсін.
Жүргізуші: - Жақсы батаңызға рахмет!
«жаңбырменен жер көгерер,батаменен ел көгерер»- деген қазақтың мақалы бар .
Жүргізуші: - «көзің ауырса, қолыңды тый
Ішің ауырса, аузыңды тый»
Дәрігер: біз тамақтану режимін білуіміз керек. Біз тамақты күнде бір мезгілде ішуіміз керек. Адам үнемі мөлшерден тыс тамақ ішсе, семіріп кетеді. Түрлі аурулардың алдын –алу үшін йодталған тұзды, сүт және сүттен өндірілген тағамды пайдалану қажет. Ал, жемістер мен көкөністерді көп жеген адамның денсаулығы жақсарады.
Жүргізуші: - Дұрыс айтасыз! Ал, жемістерде, көкөністерде қандай дәрумендер бар?
Лимонда–С, алмада –В, апельсинде –С, сәбізде –А, бұрышта –С, пиязда –АВС, қызанақта –АВ,сүзбеде –ДВ, сүтте –СД.
Жүргізуші: дәрумендер адамның ағзасы үшін пайдалы. Ал , шай мен кофе адамның бойын сергітеді .
Жүргізуші:
Оқушы: Шай Отаны –Қытай. Ол еуропаға кофемен бір ғасырда әкелінген. Қонаққа шай беру үшін арнаулы ыдыс керек. Шай қайнату үшін шәйнектә алдын –ала ыстық сумен шайып алу керек. Шай адамға пайдалы.
Жүргізуші: - Енді бірінші студиямызға келген қонақтардың ақыл –кеңестерінің нәтижесін тест түрінде байқап көрейік.
Деңгейлік тест. 25 деңгейлік сұрақтардан тұрады.
Қорытынды.
І орын – 3 оқушы
ІІ орын – 4 оқушы
ІІІ орын – 5 оқушы
Жүргізуші: - Бүгінгі біздің студиямызға қонаққа келіп отырған ресторан директоры сыйластық ретінде өз визиткасын қалдырды.
Келіп тамашалағандарыңызға көптен –көп рахмет. Сау –саламат болыңыздар!
Contacts