28. 09. 2015ж. «Яссар» мейрамханасында Қарағанды облысының кәсіпкерлер Палатасының ұйымдастырылуымен оқушыларды кәсіптік бағдарлау мақсатында «Суық тағамдарды дайындау» атты дәм тату өтті.
Кәсіби дәм татып алуды Қарағанды коммерциялық колледжінің КО шебері Н.П.Баранова мен №101 МЛ мұғалімі Н.С.Брежнева басшылығымен аталмыш колледжінің студенттері Лисневский Виталий, Падойницина Екатерина және №101МЛ-інің 9 сынып оқушылары Сивцов Никита, Азарова Ангелина и ТиунелисДиана жүргізді.
9 сынып оқушылары «Жеміс салат - коктейлі» және «Грек салатын» безендіре дайындап, порциялық әдіс бойынша ұсынды. Порциялық әдіс бойынша салатты ұсыну эстетикалық тұрғыдан тиімді көрініп, дастарқандағы басқа тағамдардың арасынан көрікрі көрінеді. Сонымен қатар оқушылар меймандос жұмысымен, дастарқанды безендіру, қызмет көрсету әдістерімен және мейрамхана бизнесімен тереңірек танысты.
Байланыс телефондары