"Қарағанды қаласы әкімдігінің "Қарағанды қаласының…
"№100 КМ" КММ

Қазақ тілін үйренеміз

Жаңа
новый
Сұрақ-жауап
Барлық жауаптар: 19
Жаңа сұрақтар: 27
Биотехнология
Биотехнология-бұл белгілі бір технологиялық мәселелерді шешу үшін тірі организмдерді немесе олардың өмірлік маңызды өнімдерін пайдалану мүмкіндігін зерттейтін ғылым.
 
Биотехнологияның тамыры алыс өткенге кетеді және ежелгі уақытта адамға белгілі нан пісіру, ірімшік жасау және басқа да пісіру тәсілдерімен байланысты. Мысалы, микроорганизмдердің қатысуымен ашыту сияқты биотехнологиялық процесс Ежелгі Вавилонда белгілі болды және кеңінен қолданылды, бұл бізге 1981 жылы Вавилонды қазу кезінде табылған тақтаға жазба түрінде келген сыраны дайындаудың сипаттамасынан көрінеді.
 
Биотехнология француз ғалымы, Қазіргі микробиология мен иммунологияның негізін қалаушы Луи Пастердің (1822-1895) зерттеулері мен еңбектерінің арқасында ғылымға айналды.
 
Оқушылар микроскоппен жұмыс істеуге қуанышты,
 
олар өсімдіктердің, төменгі саңырауқұлақтар мен бактериялардың құрылымдық ерекшеліктерін зерттейді.
 
Бұл бөлімнің бағдарламасы Биохимия, гормон биохимиясы, микробиология (тамақ микробиологиясы, ет-сүт бағыты, пісіру бағыты), нутрициология, биофармакология және шөп дәрілерін зерттеуге бағытталған. Сондай-ақ бұл бөлімге селекцияны, өсімдіктерді интродукциялауды, жылыжай шаруашылығын, өсімдіктерді in vitro тәсілімен өсіру технологиясын зерттеу кіреді. Өткен жылы мұғалімдердің күшімен тәжірибелік-тәжірибелік учаске құрылды, онда дәрілік өсімдіктер отырғызылып, өсімдіктерді енгізу және іріктеу бойынша тәжірибелер жүргізілді.
 
Пәнді меңгеру нәтижесінде оқушылар биотехнологияда гендік және жасушалық инженерия негіздері бойынша білімдерін іс жүзінде қолданады; жалпы Биотехнология және оның жекелеген бағыттары және зертханалық және өнеркәсіптік жағдайларда биообъектілердің жұмыс істеуі мәселелерінде бағдарланады.
 
Біздің мектептің оқушылары өсімдіктерді топырақсыз өсіру бойынша эксперименттерді бастады, яғни гидропоника сияқты. Міне, "гель шарларында"өсетін өсімдіктермен тәжірибелер.
 
ер, қазір біздің мектептің оқушылары кептірілген ет дайындау бойынша тәжірибелер бастады.
 
Кейінірек сүт қышқылы өнімдерін, ірімшіктерді, консервілеудің әртүрлі түрлерін дайындауда микрофлораны зерттейміз. Бағдарламаға Медициналық және генетикалық бағыттағы тақырыптар енгізілген
Авторство: