Тамақ ішу тәртібі
Тамақ ішу тәртібін жүйелі түрде сақтамау асқазан ауруларының дамуының негізін салады, ағзадағы зат алмасуының бұзылуын туындатады. Осындай ретсіз тамақтану асты көп ішу дағдыларын қалыптастырады, яғни дене салмағының артуына,ал кейде семіруге әкеп соқтырады.
Белгілі бір сағаттарда ғана тамақ ішу маңызды.Таңертеңгіліқ ас қою, тығыз болсын; түскі аста негізгі тамақ қабылданады; кешкі ас калориялығы жөнінен таңертеңгіліқ аспен бірдей болып ұйқыға кемі 1,5-2 сағат қалғанда ішілуі керек. Тамақты өте жәй, ұйықтар алдында қабылдау зиянды, ол ұйқыны қашырады, ас қорытуды қиындатады, май жиналуына себепші болады. Кейде жатар алдында бір стакан айран ішкен пайдалы. Бұл ретте кешкі ас жеңілдеу болғаны жөн.
Тамақтану режимі және құрамы төмендегі проценттік қатынас негізінде жүруі қажет:
1 |
Таңертеңгілік ас |
7.30 – 8.00 |
25% |
2 |
Таңертеңгілік ас |
11.00 – 11.30 |
10% |
3 |
Түскі ас |
14.00 – 14.30 |
35% |
4 |
Түстен кейінгі ас |
16.30 – 17.00 |
10% |
5 |
Кешкі ас |
19.00 – 20.00 |
20 |
Contacts