Қазақстан Республикасы Президентінің 2010 жылғы 29 қарашадағы №1113 Жарлығымен бекітілген Қазақстан Республикасының 2011-2015 жылдары «Саламатты Қазақстан» денсаулық сақтауды дамыту бағдарламасын жүзеге асыру үшін, Саламатты өмір салтын қалыптастыру мен аурулар профилактикасының 2013 жылға арналған іс-шараларын өткізу туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің міндетін атқарушының 2013 жылғы 12 ақпандағы № 73 бұйрығын орындау мақсатында, сондай-ақ өскелең ұрпақтың өндірістік қауіпсіздік, дұрыс, рационалды тамақтану туралы ақпараттандырылуын жоғарылату, артық салмақтың алдын-алу бағытында 2013 жылдың 15-23 қазаны аралығында Бүкіләлемдік тамақтану күніне орай мектепте арнайы іс-шаралар ұйымдастырылды.
1.Мектепішілік жалпы жиын «Дұрыс тамақтану –СӨС кепілі» Жауаптылар: Кондратюк И.Н., Калиева Т.Н., Цубикс Д.Д., Кириченко А.С., Сидоренко Е.И, Насырова Ж.А., Заирова К.Т.(1420 оқушы.)
2.Сынып сағаттары:
«Дәрумендер пайдасы» 1-4 сыныптар (650 оқушы)
«Пайдалы тағамдар» 5-7 сыныптар (415 оқушы)
«Қалай тамақтанамыз?» 8-11 сыныптар (325 оқушы)
3.Ақпараттық парақтарды тарату (900 дана)
«Артық салмақтың алдын-алу»
«Дұрыс тамақтану ережесі»
«Оқушылардың дұрыс тамақтануды ұстаудың негізгі принциптері»
4.Байқаулар
-Суреттер мен плакаттар «Дұрыс және тиімді тамақтану» - 2-4 сыныптар
-Санитарлық кітапшалар - 5-7 сыныптар
-Ақпараттық буклеттер - «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі»
5.Бейнефильмдерді тамашалау:
«Әр өмір сүрген күн маңызды-әр жеген тамақ маңызды»; 5-7 сыныптар (135 оқушы)
«Дұрыс әрі тиімді тамақтану дегеніміз не?»; 1-4 сыныптар (245 оқушы)
«Тағамдардағы дәрумендер мен микроэлементтердің маңызы»; 8-11 сыныптар (110 оқушы)
6.Сауалнамалар «Сіздің тамақтануыңыз»; 3,6,9 сыныптар (165 оқушы)
В целях реализации программы развития здравоохранения Республики Казахстан «Саламатты Қазақстан» на 2011-2015 годы, утвержденной Указом Президента Республики Казахстан от 29 ноября 2010 года №1113, согласно приказа Министерства здравохранения РК от 12.02 2013 № 73 «О проведении мероприятий по формированию здорового образа жизни и профилактике заболеваний на 2013 год», а также с целью повышения информированности подрастающего поколения о продовольственной безопасности, о принципах здорового, рационального питания, и профилактике избыточной массы тела в школе с 15 по 23 октября были организваны мероприятия, посвященные Всемирному дню питания (16 октября).
1.Общешкольная линейка« Здоровое питание- основа ЗОЖ» ответственные Кондратюк И.Н., Калиева Т.Н., Цубикс Д.Д., Кириченко А.С., Сидоренко Е.И, Насырова Ж.А., Заирова К.Т...(1420 уч.)
2.Классные часы :
«Польза витаминов»- 1-4 классы (650 уч.)
« Полезные продукты »- 5-7 классы ( 415уч.)
«Как мы питаемся?»- 8-11 классы( 325 уч.)
3. Раздача информационных буклетов , памяток.( 900 шт.)
«Профилактика ожирения»
«Правила здорового питания»»
«Основные принципы здорового питания школьников»
4.Конкурсы:
-Рисунков и плакатов «Правильное и здоровое питание»-2- 4 классы
- Санитарных бюллетеней -5-7классы
- Информационных буклетов «Здоровое питание- залог здоровья»
5.Просмотр видеофильмов:
«Важен каждый прожитый день – важен каждый съеденный продукт» 5-7 классы ( 135уч.)
«Что такое здоровое и безопасное питание?»-1-4 классы(245 уч.)
«Роль витаминов и микроэлементов в нашем питании»-8-11 классы(110уч.)
6.Анкетирование «Ваше питание»- 3, 6, 9классы ( 165 уч.)
Контакты