Оқушыларға арналған кеңестер. Қалай дұрыс тамақтану. 1. Ешқашан артық емес. 2. Тамақты мұқият шайыңыз. 3. Өте ыстық тамақ жеуге болмайды. 4. Қант тұтынуды шектеу, қант, кәмпит, (әсіресе шоколад), май торттар мен бәліштерді тұтынуды шектеу. 5. Ұйқыға 2 сағат қалғанда кешкі ас ішу. 6. Күн сайын 1 – 2 стакан сүт немесе ашыған сүт, сүзбе (30 өнім, сүзбе немесе ірімшік (10 50 г) күніне) пайдалану. 7. Тұзды пайдалануды шектеу немесе йодталған ас тұзына ауыстыру. 8. Рационда сары майды өсімдік майымен біріктіріңіз. 9. Өз тағамында балық және балық өнімдерін кеңінен пайдалану. 10. Күн сайын диетаға ет немесе балық қосыңыз. 11. Өз тағамында шұжықтар, сосискалар, сарделькалар емес, табиғи ет тағамдарын пайдалануға тырысу. 12. Барлық қол жетімді көкөністер, жемістер, жидектер, шырындарды пайдалану