"Алпамыс" бөбекжайындағы балалар перспективалық мәзір бойынша тамақтанады, оған сәйкес барлық тамақтану нормалары сақталады.
Мектепке дейінгі мекемелерде тамақтанудың негізгі принциптері:
- диетаның энергетикалық құндылығына сәйкестік.
- барлық алмастырылатын және алмастырылмайтын қоректік заттардың рационындағы тепе-теңдік.
- теңдестірілген тамақтануды қамтамасыз ететін өнімдер мен тағамдардың максималды әртүрлілігі.
- тағамдардың бастапқы тағамдық құндылығын, сондай-ақ тағамдардың жоғары дәмдік қасиеттерін сақтауға бағытталған өнімдерді технологиялық дұрыс және аспаздық өңдеу жасау.
- балаларда тамақтану мәдениеті әдістерін оңтайлы тамақтану режимі арқылы қалыптастыру
м