Қарағанды облысы білім басқармасының Қарағанды…
Мағжан Жұмабаев атындағы гимназиясы

Қазақ тілін үйренеміз

ескі
старый
Сұрақ-жауап
Барлық жауаптар: 253
Жаңа сұрақтар: 8
Тамақтану мониторингі

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия мүшелері кезекті айлық жоспарға сәйкес, тамақтану сапасын тексеріс жүргізді.Тексеріс барысында; 

-ас блогындағы және  асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын;

-тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, сақтау шарттарын;

- тамақ дайындау сапасын;

-тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін;

-тамақ өнімдерінің сапасын, олардың сапасын куәландыратын құжаттардың болуы: 

-тамақтардың шығуын, дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне сәйкестігін тексеруі;

- «Технологиялық карталарға» сәйкес тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау технологиясы мен сапасына қойылатын талаптарды басшылыққа алуы;

-асхана қызметкерлері өз функцияларын арнайы берілетін таза киімде (халатта, бас киімде, аяқ киімде және т. б.) орындайтындары тексерілді.

     Ас мәзірі бойынша барлық тағамдар қамтылған. Қауіпсіздік техникалары ережелері сақталған. Асханадағы санитарлық жағдайы, арнайы ыдыс жуылатын орын, ыдыс кептіретін орын жақсы деп бағаланды. 

       Тамақтану сапасына мониторинг жүргізген  комиссия төрағасы- гимназия директоры С.Жекебаев 

Комиссия мүшелері: 

Таттимбетова У.К, директордың тәрбие -ісі жөніндегі орынбасары,

Жуматаева А.С, директордың тәрбие- ісі жөніндегі орынбасары,

Айткенова Ж.С, медбике (келісім бойынша),

Тусупбекова З.А, әлеуметтік педагог,

Жолошорова Б.Д. Қамқоршылық кеңес мүшесі,

Ахметова А.С ,  ата -ана комитеті