Тамақтану сапасының мониторингі жөніндегі бракераж комиссиясының міндеттері:
- ас блогында, асханада жұмысты ұйымдастырумен;
- азық-түлік өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттары;
- өнімдерді сату мерзімдері;
- тағам дайындау сапасымен;
- - тағамның негізгі тағамдық заттардағы балалардың физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкес келуі;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауы.
Бракераж комиссиясының құрамы медициналық қызметкерді, әкімшілік мүшелерін, өндіріс меңгерушісін, ата-аналар комитеті мен қамқоршылық кеңесінің өкілдерін міндетті түрде қоса отырып, білім беру ұйымы басшысының бұйрығымен бекітіледі.
Байланыс телефондары